blognya harimawan

keep the spirit….

Lagu Daerah Yogyakarta


Lagu daerah Yogyakarta hampir tidak dapat dibedakan dengan lagu daerah Jawa Tengah, karena bahasanya memang sama. Berikut lagu-lagu daerah Yogyakarta, yang mungkin juga merupakan lagu daerah Jawa Tengah.

Suwe Ora Jamu

Suwe ora jamu
Jamu godhong tela
Suwe ora ketemu
Ketemu pisan gawe gela
Suwe ora jamu
Jamu godhong tela
Suwe ora ketemu
Ketemu pisan gawe gela

Pitik Tukung

Aku duwe pitik pitik tukung
Saben dina tak pakani jagung
Petok gok petok petok ngendok pitu
Tak ngremake netes telu
Kabeh trondol trondol tanpa wulu
Mondol mondol dol gawe guyu

Kidang Talun

Kidang Talun
Mangan kacang talun
Mil kethemil mil kethemil
Si kidang mangan lembayung

Gajah belang
Saka tanah sabrang
Nuk regunuk nuk regunuk
Si gajah lèmbèhan tlalé

Menthok- menthok

Menthok, menthok tak kandhani
Mung lakumu angisin isini
Mbok ya aja ngetok ana kandhang wae
Enak enak ngorok ora nyambut gawe
Menthok, menthok mung lakumu
Megal megol gawe guyu

Kupu Kuwi

Kupu kuwi tak cekelé (incupé)
Mung aburé ngéwuhaké
Ngalor ngidul
Ngétan bali ngulon

Mrana mréné ing saparan paran
Méncok cégrok mlabur bleber (Sapa bisa ngicupaké)
Mentas méncok cégrok
Banjur (nuli) mabur bleber

Jamuran

Jamuran ya ge ge thok
Jamu apa ya ge ge thok
Jamur gajih mberjijih sak ara-ara
Semprat-semprit Jamur apa

Caping Gunung

Dhek jaman berjuang
Njur kelingan anak lanang
Mbiyen tak openi
Ning saiki ana ngendi

Jarene wis menang
Keturutan sing digadhang
Mbiyen ninggal janji
Ning saiki apa lali

Ning gunung tak cadhongi sega jagung
Yen mendhung tak silihi caping gunung
Sokur bisa nyawang
Gunung ndesa dadi reja
Dene ora ilang nggone padha lara lapa

Ciptaan: Gesang

Walang Kekek

Walang kekek, menclok nang tenggok
Mabur maneh, menclok nang pari
Ojo ngenyek yo mas, karo wong wedho
Yen ditinggal lungo, setengah mati

E… ya ye…, ya ye… ya
E ya… yae yai, e yaiyo yaiyo

Manuk sriti kecemplung banyu
Bengi ngimpi awan ketemu

Walang abang menclok neng koro
Walang biru.. walange putih
Bujang maneh yo mas, ora ngluyuro
Sing wis duwe putu, ra tau mulih

E… ya ye…, ya ye… ya
E ya… yae yai, e yaiyo yaiyo

Biso nggambang yo mas, ora biso nyuling
Biso nyawang, ora biso nyanding

Walang ireng, mabur brenggenggeng
Walang ireng, dowo suthange
Yen podo seneng yo mas, ojo mung mandeng
Golek ono ngendi omahe

E… ya ye…, ya ye… ya
E ya… yae yai, e yaiyo yaiyo

Biso nggambang yo mas, ora biso ndemung
Biso nyawang, ora wani nembung

Walang kekek, walange kayu
Walang kayu, tibo neng lemah
Yen kepingin yo mas, arep melu aku
Yen mung trimo, tak kon jogo ngomah

E… ya ye…, ya ye… ya
E ya… yae yai, e yaiyo yaiyo

Andeng-andeng, ono pilingan
Ojo dipandeng, mundak kelingan

Walang kekek menclok neng tampah
Mabrur mrene, menclok wit pete
Sumengkemo mring Gusti Allah
Nindakake dawuh-dawuhe

E… ya ye…, ya ye… ya
E ya… yae yai, e yaiyo yaiyo

Walang kekek menclok neng tali
Limang wektu ojo nganti lali

E… ya ye…, ya ye… ya
E ya… yae yai, e yaiyo yaiyo

Walang kekek, walange kadung
Walang kekek sampun rampung

Jangkrik Genggong

Kendhal kaliné wungu, ajar kenal karo aku
Léléné mati digepuk, gepuk nganggo walesané
Suwé ora pethuk, ati sida remuk, kepethuk mung suwarané

é ya é ya é..é yaé yaé yaé yaé
Jangkrik génggong, jangkrik génggong, luwih becik omong kosong

Semarang kaliné banjir, ja sumelang ra dipikir
Jangkrik upa saba ning tonggok, malumpat ning tengah jogan
Wis wataké priya, jaré ngaku setya, tekan dalan selèwèngan

é ya é ya é..é yaé yaé yaé yaé
Jangkrik génggong, jangkrik génggong, wani nglirik sepi nguwong

Yèn ngétan bali ngulon, tiwas édan ora kelakon
Yèn ngrujak ngrujaka nanas, aja ditambahi kwèni
Kéné tiwas nggagas, awak adhem panas, jebul ana sing nduwèni

é ya é ya é..é yaé yaé yaé yaé
Jangkrik génggong, jangkrik génggong, sampun cekap mangsa borong.

Penyanyi: Waljinah

Pangripta: Anjat Any

Gethuk

Soré-soré padhang bulan, ayo kanca padha dolanan
Réné-réné bebarengan, ramé-ramé é dha gegojegan
Kaé-kaé rembulané, yen tak sawang kok ngawé-awé
Kaya-kaya ngélikaké, kanca kabèh aja padha turu soré

Gethuk, asalé saka téla
Mata ngantuk, iku tambané apa
Ah ala gethuk, asalé saka téla
yèn ra pethuk, atiné rada gela

Aja ngono mas, aja aja ngono
Kadhung janji mas, aku mengko gela

Gek Kepriye

Duh kaya ngene rasane
Anake wong ora duwe
Ngalor ngidul tansah diece
Karo kanca kancane

Pye pye pye pye ya ben rasakna
Pye pye pye pye rasakna dewe
Pye pye pye pye ya ben rasakna
Pye pye pye pye rasakna dewe

Besuk kapan aku bisa
Urip kang luwih mulya
Melu nyunjung drajating bangsa
Indonesia kang mulya

Pye pye pye pye mbuh ra weruh
Pye pye pye pye mbuh ra ngerti
Pye pye pye pye mbuh ra weruh
Pye pye pye pye mbuh ra ngerti

Sinom

Amenangi jaman edan
ewuh aja ing pambudi
melu edan ora tahan
jen tan melu anglakoni
boya kaduman melik kaliren
wekasanipun dilalah karsa Allah
begjane kang lali
luwih begja kang engling lan waspada

Te Kate Dipanah

Te kate dipanah
Dipanah ngisor gelagah
Ana manuk konde-onde
Mbok sirbombok mbok sirkate
Mbok sirbombok mbok sirkate

Ande-ande Lumut

Putraku si Andhe Andhe Andhe Lumut
Temuruna ana putri kang unggah-unggahi
Putrine, ngger, sing ayu rupane
Klenthing Abang iku kang dadi asmane
Adhuh, Ibu, kula dereng purun
Adhuh, Ibu kula mboten mudhun
Nadyan ayu sisane si Yuyu Kang-kang
Putraku si Andhe Andhe Andhe Lumut
Temuruna ana putri kang unggah-unggahi
Putrine, ngger, sing ayu rupane
Klenting Ijo iku kang dadi asmane
Adhuh, Ibu, Ibu sampun meksa
Kang putra taksih dereng kersa
Amargi putra taksih nandhang asmara
Adhuh, Ibu, kula dereng purun
Adhuh, Ibu kula mboten mudhun
Nadyan ayu sisane si Yuyu Kang-kang
Putraku si Andhe Andhe Andhe Lumut
Temuruna ana putri kang unggah-unggahi
Putrine, ngger, sing ayu rupane
Klenthing Kuning iku kang dadi asmane
Adhuh, Ibu, kula inggih purun
Kang putra inggih badhe mudhun
Nadyan ala punika kang putra suwun

About these ads

31 Maret 2008 - Posted by | Lagu Daerah, Music | , ,

8 Komentar »

  1. lestarikan lagu daerah ….ayo maju…

    Komentar oleh yadi | 30 Januari 2010 | Balas

  2. aku apal lagu suwe ora jamu

    Komentar oleh Lintang | 15 Oktober 2010 | Balas

    • siiip…. hapal lainnya gak?? ditulis aja biar bisa dibaca yg lainnya…

      Komentar oleh harimawan | 15 Oktober 2010 | Balas

      • semua nya dong

        Biar lengkap

        Trims

        Komentar oleh Tasya Khoirunnisa | 31 Oktober 2011

  3. lagu daerah yogyakarta apa aja siih?
    ada tgz nii…

    Komentar oleh risma ariyanti | 14 Januari 2012 | Balas

  4. lagu daerah yogyakarta cuma 11 ya? disuruh pak guru 15 nih..

    Komentar oleh Fadhila Annisa Puspadjati | 21 Juli 2012 | Balas

  5. makasih ya,, sangat membantu buat ngerjain tugas..
    terimakasih banyak, :)

    Komentar oleh Dhiendha Nagh Spenagha | 5 April 2013 | Balas


Berikan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s

%d blogger menyukai ini: